Σπίλοι / Καρκίνος Δέρματος / Μελάνωμα

Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική νόσος με εξάρσεις και υφέσεις.

#Melanoma

Σπίλοι

Η ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων αποτελεί την πιο αξιόπιστη μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος.  Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη  στην πρόληψη μιας ενδεχόμενης κακοήθειας του δέρματος λόγω  της εκπαίδευσης μου στον καρκίνο του δέρματος κατά τη διάρκεια της υποτροφίας μου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, University of Colorado USA, Anschutz Cancer Pavillion.

Έτσι λοιπόν στην κλινική μας διαθέτουμε το πλέον εξελιγμένο και αξιόπιστο λογισμικό ψηφιακής χαρτογράφησης σπίλων Molemax με το οποίο δημιουργώ το προσωπικό  σας αρχείο. Μια ειδική κάμερα καταγράφει μακροσκοπικά τους σπίλους (ελιές) σε όλα τα σημεία του σώματος και στη συνέχεια ακολουθεί η ψηφιακή ανάλυση του κάθε σπίλου ξεχωριστά όπου μελετώ τη δερματοσκοπική του εικόνα και τον  βαθμολογώ ανάλογα.

Με τον τρόπο αυτό τους κατατάσσω  σε ύποπτους, καλοήθεις ή κακοήθεις, σπίλους που πρέπει να ξαναδώ σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σπίλους που χρίζουν του ετήσιου follow up. To αρχείο αποθηκεύεται στην κλινική, μπορεί να σας δοθεί σε ψηφιακή μορφή αν αυτό χρειαστεί  και χρησιμοποιείται στην επανεξέταση των σπίλων στο ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα που είναι συνήθως το ένα έτος.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε μια απεικόνιση του κάθε σπίλου που μας δίνει τη δυνατότητα της ακριβούς σύγκρισης της προηγούμενης με την πρόσφατη λήψη αλλά και την κάθε επόμενη. Πρόκειται για ανώδυνη εξέταση, χωρίς ακτινοβολία και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Αν αποδειχθεί ότι κάποιος σπίλος έχει χαρακτηριστικά αυξημένης επικινδυνότητας προχωρούμε σε χειρουργική αφαίρεση με πλαστική ραφή και ιστολογική αξιολόγηση. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι κάνουμε το καλύτερο δώρο στο δέρμα μας και στον εαυτό μας.

MENU

Search
Close