Smartlipo

H τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη λιποαναρρόφηση.

Smartlipo

Σχετικά με το Smartlipo

Αποτελεί το καμάρι του ιατρείου μου αναφορικά με τις θεραπείες σώματος. Είναι η απόλυτη μέθοδος οριστικής απαλλαγής από το τοπικό πάχος εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Το smartlipo αποτελεί σύστημα λιπόλυσης εγκεκριμμένο από το FDA της Αμερικής (2006) και αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη λιποαναρρόφηση. Είναι minimal invasive μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε πλήθος περιοχών όπως κοιλιά, γλουτοί, μέση, love handles, αλλά και χέρια, γόνατα, στήθος (περιπτώσεις γυναικομαστίας), λαιμό, διπλοσάγωνο, καθώς και μικρές περιοχές του προσώπου. Δίνει δηλαδή λύση ακόμα και σε περιοχές που μέχρι πρότεινος δεν μπορούσαμε να ακουμπήσουμε αποτελσματκά.

Η  εξαιρετικά λεπτή οπτική ίνα του laser (2 χιλιοστά) εισέρχεται μέσω του δέρματος στη λιποζώνη και εκπέμπει ένα μήκος κύματος ικανό να υγροποιήσει το λίπος, να το κάνει χυμό και στη συνέχεια να το αναρροφήσουμε και μέσα σε λίγα λεπτά να το απομακρύνουμε μια για πάντα από το σώμα σας.  Το τεράστιο πλεονέκτημα της μεθόδου και αυτό που την κάνει να υπερέχει έναντι της κλασικής μεθόδου είναι η σύσφιξη που γίνεται ταυτόχρονα στην περιοχή, λόγω της εφαρμογής του λέιζερ τοπικά. Ο ασθενής δε νιώθει ενόχληση διότι προηγείται τοπική αναισθησία. Η διαδικασία της εκπομπής του λέιζερ είναι ανώδυνη. Ακολουθεί η αναρρόφηση και η συλλογή του λίπους. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και μόνιμο.

Είναι ασφαλής μέθοδος χωρίς σημαντικές παρενέργειες. Πιθανή είναι η δημιουργία κάποιου μώλωπα τοπικά εξαιτίας του χειρισμού. Δεν γίνονται ράμματα, ούτε υπάρχουν μετεγχειρητικές ουλές. Πάνω από 300 ασθενείς έχουν φύγει περιπατητικοί από το ιατρείο και επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασική λιποαναρρόφηση

  • Δε χρειάζεται γενική αναισθησία
  • Είναι ελάχιστα επεμβατικό και γίνεται με ασφάλεια στο ιατρείο χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής νοσηλεία.
  • Δεν υπάρχουν μετεγχειρητικές ουλές
  • Λόγω της ομοιόμορφης εκπομπής του λέιζερ δε δημιουργούνται ανομοιομορφίες στο σώμα όπως με την κλασική μέθοδο.
  • Είναι πιο οικονομική θεραπεία από την κλασική λιποαναρρόφηση αφού δεν απαιτούνται έξοδα χειρουργείου και αναισθησιολόγου.
  • Είναι ιδανική μέθοδος για όσους ονειρεύονται τα αποτελέσματα μιας λιποαναρρόφησης αλλά δεν ήθελαν να υποβάλουν τον εαυτό τους στη διαδικασία ενός επίπονου χειρουργείου.

Συχνές Ερωτήσεις

Πονάει;

Πριν την έναρξη της λυποαναρρόφησης προηγείται τοπική αναισθησία, οπότε η ενόχληση είναι ελάχιστη έως καθόλου. Ο ασθενής βρίσκει μια άνετη θέση που τον βολεύει και στην οποία θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σε ποια μέρη του σώματος εφαρμόζεται;

Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος όπου υπάρχει περιττή συσσώρευση λίπους όπως προτείνεται και από τη Mayo Clinic. Τέτοιες περιοχές είναι οι γλουτοί, τα ψωμάκια, τα μπράτσα, το εσωτερικό των μηρών, τα πλαϊνά της μέσης (σωσίβιο ή αλλιώς love handles) ή του σουτιέν, το πηγούνι ενώ αφαιρεί και τα αντιαισθητικά λιπώματα χωρίς ουλές.

Πότε θα φανεί το αποτέλεσμα;

Bελτίωση θα δούμε άμεσα, όμως αυτό δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα αφού υπάρχει το σχετικό οίδημα από την τοπική αναισθησία και το χειρισμό. Τα λιποκύτταρα συνεχίζουν να αποπίπτουν και τις ακόλουθες εβδομάδες, το οίδημα υποχωρεί και το τελικό αποτέλεσμα το βλέπουμε περίπου ένα μήνα μετα την επέμβαση.

Έχει παρενέργειες η μέθοδος αυτή;

H μέθοδος θεωρείται από τις πιο ασφαλείς τεχνικές λιποαναρρόφησης, ανηκει στην κατηγορία των “minimal invasive” παρεμβάσεων που στερείται τις σοβαρές παρενέργειες της κλλασικής λιποαναρρόφησης. Το λειζερ ελέγχει απόλυτα την ακρίβεια της διαδικασίας ενώ η έλλειψη χειρουργικών τομών μηδενίζει τον κίνδυνο αιμορραγίας, αντιαισθητικών ουλών και άλλων επιπλοκών. Γι’ αυτό και είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος λιποαναρρόφησης σύμφωνα με τους επισκέπτες της παγκόσμιας πλατφόρμας realself.com που αναλύει τις καλύτερες θεραπείες παγκοσμίως.

Πόσο κοστίζει;

Η συγκεκριμένη μέθοδος κοστίζει μεταξύ 500 με 1500 ευρώ.