Ροδόχρους Ακμή

Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική νόσος με εξάρσεις και υφέσεις.

#Rosacea

Ροδόχρους ακμή

Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική νόσος με εξάρσεις και υφέσεις. Έχει 4 μορφές, την ερυθηματοτηλεαγγειεκτατική, τη βλατιδοφλυκταινώδη, τη φυμάτωση και την οφθαλμική και η διάγνωσή της είναι κλινική.

Η αντιμετώπιση της βασίζεται στην εκπαίδευση των ασθενών να  αποφεύγουν διάφορους επιβαρυντικούς παράγοντες (έντονες εναλλάγες της θερμοκρασίας, πηγές θερομότητας, ζεστά ροφήματα, καυτερά φαγητά έντονη άσκηση κ.α.), στη σωστή φροντίδα του δέρματος από τον ίδιο τον ασθενή και στην κατάλληλη θεραπεία από το δερματολόγο. Υπάρχει πλήθος τοπικών και συστηματικών θεραπειών άλλες με καλά και άλλες με μέτρια αποτελέσματα.

Η νόσος αυτή αποτέλεσε για μένα πεδίο έρευνας τα τελευταία χρόνια και αυτό γιατί ταλαιπωρεί μία μεγάλη μερίδα ασθενών για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η νέα μέθοδος που παρουσίασα στην Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας στο Ορλάντο αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη θεραπεία για αυτούς τους ασθενείς.

Στο ιατρείο μου παρέχουμε  όλες τις  υποστηρικτικές θεραπείες που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμες παγκοσμίως, όπως το εξειδικευμένο Candela Vbeam Pulsed  Dye Laser που εξαφανίζει τις ευρυαγγείες και τις ἐντονες κοκκινίλες καθώς και την Omnilux Lamp φωτοθεραπεία με αντιφλεγμονώδη και καταπραυντική δράση στις βλάβες της ροδόχρου ακμής. Πρόκειται για μια κατάσταση που απαιτεί εξατομικευμένη προσέγγιση οπότε μια ενημέρωση στο ιατρείο μας πιστεύω θα σας  έδινε λύση και θα ήταν πραγματική χρήσιμη…

MENU

Search
Close