Νήματα Προσώπου (Thread lift)

Αν φαντάζεστε οτι μπορεί να γίνει μια διαδικασία παρόμοια με lifting στη διάρκεια μιας επίσκεψης στο ιατρείο, αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε στη διάθεσή μας τα νήματα. Από κάποια ηλικία και μετά όλοι παρατηρούμε μια χαλάρωση σε κάποια σημεία του προσώπου μας και θα θέλαμε να βελτιώσουμε. Υπάρχουν αρκετές θεραπείες που στοχεύουν στη σύσφιξη και την ανόρθωση του προσώπου και υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα με ανώδυνο και γρήγορο τρόπο. Μία από αυτές είναι και τα νήματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δημοφιλή, διότι, σε αντίθεση με το παραδοσιακό λίφτινγκ, δεν έχουν τομές και ορατές ουλές, γεγονός που κάνει ακόμα και τους πιο διστακτικούς να το ξανασκεφτούν.

#FaceΤhreadLift

Τι είναι τα νήματα;

Η ανόρθωση προσώπου με νήματα είναι μια ελάχιστα επεμβατική και σχετικά ανώδυνη μέθοδος και μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους έχουν μέτρια έως σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργικό λίφτινγκ.

Πρόκειται για μία μέθοδο ανόρθωσης και σύσφιξης του προσώπου, τα βασικά πλεονεκτήματα της οποίας είναι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, η ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς τομές διαδικασία τοποθέτησης, καθώς και η άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Τα νήματα μπορούν να σας χαρίσουν εύκολα και γρήγορα σύσφιξη και ανάπλαση του προσώπου, καθώς και φυσική δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, μόνο με μία επίσκεψη στον γιατρό σας.

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται με ειδικές πολύ λεπτές βελόνες, οι οποίες εμπεριέχουν  τα νήματα. Κάθε οδηγός περιέχει ένα νήμα και με την  εισαγωγή του στο δέρμα και την άμεση αφαίρεση , το νήμα μένει στη θέση που έχουμε προκαθορίσει. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται όσες φορές χρειάζεται.

Είναι μια απλή και σύντομη διαδικασία που δεν χρειάζεται περισσότερο από 30 με 40 λεπτά για τη ολοκλήρωσή της.  Το νήμα τοποθετείται έτσι ώστε να αντιτίθεται στη φυσική δύναμη της βαρύτητας, που είναι βασική αιτία της χαλάρωσης , της πτώσης και της δημιουργίας ρυτίδων. Επιπλέον η διέγερση του κολλαγόνου που προσφέρει η θεραπεία, βελτιώνει προοδευτικά την ελαστικότητα του δέρματος προσφέροντας φυσικά αποτελέσματα.

Η θεραπεία απευθύνεται σε άτομα με ήπια ή μέτρια χαλάρωση και είναι εξατομικευμένη ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες κάθε προσώπου. Από τις ανάγκες αυτές θα εξαρτηθεί και το είδος του νήματος που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και ο αριθμός τους.

Σε κάποιους είναι απαραίτητα  τα νήματα με άγκιστρα ή κώνους, σε άλλους είναι αποτελεσματικότερη η δημιουργία πλέγματος κάτω από το δέρμα, ενώ σε άλλους απαιτείται ένας συνδυασμός. Υπάρχουν νήματα για όλες τις ενδείξεις όπως η ανόρθωση και η σύσφιξη προσώπου και λαιμού, η σύσφιγξη προσώπου σε περιοχές όπου υπάρχει χαλάρωση, το γέμισμα των ρυτίδων και η σύσφιξη λαιμού.

 

Ποια είναι τα διαφορετικά είδη νημάτων που υπάρχουν;

Πέρα από τα διάφορα σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα νήματα, υπάρχουν και διαφορετικά είδη νημάτων τα οποία φυσικά δεν έχουν την ίδια δράση και το ίδιο αποτελέσματα. Υπάρχουν λοιπόν:

  • τα PDO νήματα που θα δώσουν ένα φρεσκάρισμα στο πρόσωπο
  • τα Plla νήματα τα οποία εκτός των άλλων διεγείρουν και την παραγωγή κολλαγόνου
  • τα COG νήματα που είναι νήματα ανάρτησης και μπορούν να βελτιώσουν το περίγραμμα του προσώπου
  • τα χειρουργικά νήματα ανάρτησης, που είναι πιο επεμβατικά από τα προηγούμενα  ώστε να καλύψουν μεγαλύτερες ανάγκες

 

Οι δύο πιο γνωστές θεραπείες προσώπου από τις παραπάνω είναι τα νήματα PDO και τα νήματα COG, οι οποίες διαφέρουν αρκετά ως προς τα αποτελέσματα που μπορούμε να επιτύχουμε.

Τι είναι τα νήματα PDO;

Τα νήματα PDO είναι βιο-απορροφήσιμα ράμματα από πολυδιοξανόνης, διαλύονται δηλαδή και απορροφώνται από τον οργανισμό και στη συνέχεια αντικαθίστανται από ίνες κολλαγόνου.

Τοποθετούνται με συγκεκριμένο τρόπο κάτω από το δέρμα, ώστε να σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος, ώστε το δέρμα να γίνεται πιο σφριγηλό και με λιγότερη χαλάρωση.

Έτσι, πετυχαίνουμε αναζωογόνηση και σύσφιξη του προσώπου δίνοντάς του ένα ωραίο φρεσκάρισμα.

Τα νήματα PDO μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο για, για αντιμετώπιση της χαλάρωσης και επαναφορά του οβάλ του προσώπου, για ανόρθωση και ελάττωση των ρινοπαρειακών ρυτίδων στα μάγουλα, για λείανση των ρυτίδων στις γωνίες του στόματος και στο άνω χείλος (συνήθως συναντάμε τέτοιες ρυτίδες σε καπνιστή).

Για βελτίωση της όψης των ρυτίδων γύρω από τα μάτια, το λεγόμενο «πόδι χήνας» και ανύψωση του φρυδιού, για σύσφιξη του λαιμού, αλλά και για ελαχιστοποίηση των ρυτίδων έκφρασης και αναζωογόνηση του δέρματος.

Τι είναι τα νήματα COG;

Τα νήματα COG (ανάρτησης και πολυγαλακτικού οξέος) ανορθώνουν άμεσα το πρόσωπο. Ενεργοποιούν τους ινοβλάστες οι οποίοι με τη σειρά τους παράγουν  νέο κολλαγόνο, προλαμβάνοντας έτσι τη χαλάρωση και αποκαθιστώντας τη σφριγηλότητα του προσώπου.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη βελτίωση της χαλάρωσης του οβάλ του προσώπου, στη στήριξη της περιοχής των ζυγωματικών, καθώς και στη σύσφιξη της περιοχής  του λαιμού.

Ποιες είναι οι διαφορές στα νήματα PDO και COG;

Στην περίπτωση των νημάτων PDO τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά. Υπάρχει μετά την εφαρμογή μια ορατή βελτίωση της εικόνας αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα ακολουθήσει. Μετά την πάροδο περίπου 2 εβδομάδων θα αρχίσει η διαδικασία της κολλαγονογένεσης η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα για περίπου 2 χρόνια.

Τα νήματα  απορροφώνται από τον οργανισμό στους 3 μήνες και  στη θέση τους αφήνουν ένα πλέγμα κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως. Το “τελικό” αποτέλεσμα θα είναι εμφανές περίπου μετά από 6 μήνες.

Στην περίπτωση των νημάτων COG λόγω των ακίδων που περιέχουν η ανόρθωση του δέρματος του προσώπου είναι άμεση σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα PDO. Επιπλέον, μια βασική διαφορά των νημάτων COG με τα PDO είναι ότι χρειάζονται λιγότερα νήματα σε αριθμό για να επιτύχουν το αποτέλεσμα της ανόρθωσης, ενώ ο τρόπος χρήσης τους είναι μόνο κάθετος και προς τα επάνω και όχι σε μορφή πλέγματος.

Η περίοδος απορρόφησής τους είναι πιο μακρά από αυτή των PDO και υπολογίζεται στους 5-6 μήνες. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως ορατά για 9-14 μήνες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του λίφτινγκ με νήματα;

Το αποτέλεσμα μετά την τοποθέτηση νημάτων είναι ορατό και εντυπωσιακό στις περιοχές χαλάρωσης και πτώσης του προσώπου, στις ρυτίδες του λαιμού και στο διπλοσάγονο, καθώς και στο περίγραμμα του προσώπου. Η βελτίωση είναι  άμεση και εντυπωσιακή με συνέπεια το δέρμα να δείχνει φρέσκο, σφριγηλό και ανορθωμένο χωρίς τη χρήση νυστεριού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο εντονότερο είναι το πρόβλημα και όσο μεγαλύτερη είναι η χαλάρωση, τόσο πιο εντυπωσιακή είναι η βελτίωση με τη μέθοδο αυτή. Το αποτέλεσμα είναι ορατό, άμεσο και  συνεχίζει να βελτιώνεται τις επόμενες εβδομάδες. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μέσα σε 1-3 μήνες, ενώ μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια.

Υπάρχουν επιπλοκές ή παρενέργειες στα νήματα προσώπου;

Το πιο κοινό πρόβλημα που μπορεί να εντοπίσουμε μετά τη θεραπεία είναι κάποιες μελανιές. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι ήπιες, σε άλλες δεν υπάρχουν καθόλου και σε σπάνιες περιπτώσεις είναι έντονες. Κάτι που εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος, καθώς και από άλλα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής τα οποία χρησιμοποιούμε και προκαλούν ευαισθησία.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να παραλείψουμε να δώσουμε το πλήρες ιστορικό στον γιατρό μας πριν ξεκινήσουμε τη θεραπεία. Το μόνο που πρέπει να προσέχουμε μετά από μια τέτοια θεραπεία είναι να αποφύγουμε τον έντονο ερεθισμό της περιοχής και τις έντονες αθλητικές δραστηριότητες για μια εβδομάδα.

Τα νήματα ως θεραπεία προσώπου μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες της αισθητικής ιατρικής, όπως το υαλουρονικό οξύ για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση στο ιατρείο θα σας εξετάσουμε και μετά από την αξιολόγηση του προβλήματος η κυρία Μπαγεώργου θα σας συστήσει την λύση που θεωρεί ότι είναι ιδανική για το πρόβλημά σας.

MENU

Search
Close