Μεσοθεραπεία

Αποτελεί μια από τις πλέον μοντέρνες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει σήμερα η Αισθητική Ιατρική.

Μεσοθεραπεία

Τι είναι η Μεσοθεραπεία

Η πάροδος των ετών, το βεβαρημένο περιβάλλον, η μόλυνση των πόλεων, το οξειδωτικό στρες με τη δημιουργία ελεύθερων ριζων είναι παράγοντες που προωθούν τη γήρανση του δέρματος. Χάνεται η ικανότητα να συγκρατεί νερό, αποδομείται το φυσικό υαλουρονικό του οργανισμού, με αποτέλεσμα μια θαμπή και κουρασμένη όψη. 

Η μεσοθεραπεία μία ιατρική μέθοδος, κατά την οποία τοποθετώ – εγχύω διάφορα υλικά μέσα στο δέρμα, όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ένζυμα και αμινοξέα. Με τον όρο μεσοθεραπεία περιγράφονται ένα πλήθος θεραπειών τόσο προσώπου όσο και σώματος. Σε ότι αφορά τις θεραπείες του προσώπου η μεσοθεραπεία είναι ένας καλός και αποτελεσματικός τρόπος να βελτιώσουμε την υφή του προσώπου και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, καθώς προσφέρει άμεση ενυδάτωση, σύσφιξη του δέρματος καθώς και αντιμετώπιση των ουλών της ακμής. 

 

“Μπορεί να χαρίσει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα στα χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς να χρειαστεί να περάσει κάποιος το κατώφλι του χειρουργείου.”

Στόχοι της μεσοθεραπείας προσώπου

 • Ενυδάτωση
 • Λάμψη
 • Σύσφιξη
 • Αναζωογόνηση
 • Λείανση λεπτών ρυτίδων
 • Βελτίωση δυσχρωμιών
 • Παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης

Πλεονεκτήματα και σύγκριση με άλλες μεθόδους

 • Ορατό αποτέλεσμα από την 1η κιόλας συνεδρία
 • Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα
 • Άμεση υποχώρηση τοπικών αιματωμάτων ή ερυθημάτων
 • Ανώδυνη μέθοδος

 

Οι ουσίες που περιέχονται μέσα στο διάλυμα της μεσοθεραπείας προσώπου είναι οι εξής

 1. Βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τις ίνες του κολλαγόνου ενώ ταυτόχρονα ελέγχει το σχηματισμό μελανίνης και βοηθά την επανενυδάτωση του δέρματος
 2. Βιταμίνη Ε που προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη και ενισχύει τη μικροκυκλοφορία
 3. Βιταμίνη Α που επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων και ισχυροποιεί την αντιγηραντική δράση,
 4. Βιταμίνη D που συμβάλλει στη σύνθεση του ασβεστίου και
 5. Βιταμίνες της ομάδας Β που επενεργούν στην κυτταρική αναπνοή και στην παραγωγή κολλαγόνου
 6. Αμινοξέα, απαραίτητα για τη σύνθεση των πρωτεϊνών όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη
 7. Μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών
 8. Συνένζυμο Q10, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει και στη δημιουργία Βιταμίνης E και Βιταμίνης C

 

Κλείσε σήμερα Δωρεάν την πρώτη επίσκεψη ενημέρωσης 

 

Ο όρος μεσοθεραπεία περιγράφει ένα σύνολο θεραπειών τις πιο αξιόλογες από τις οποίες εφαρμόζω στο ιατρείο μου και είναι οι ακόλουθες:

Μεσοθεραπεία με χαμηλής πυκνότητας υαλουρονικό

Απευθύνεται σε πρόσωπα χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες – κυρίως νεανικά ή πρόσωπα που κάνουν συχνά θεραπείες και είναι αρκετά ενυδατωμένα.

Διαδικασία: Αφού προηγηθεί επάλειψη αναισθητικής κρέμας για κάποια ώρα, ακολουθεί η εφαρμογή του υλικού της μεσοθεραπείας με μια λεπτή βελόνα σε ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό. Ακολούθως συνηθίζουμε να τοποθετούμε μια μάσκα υαλουρονικού οξέος για να βοηθήσουμε να υποχωρήσει ο όποιος ερεθισμός μετά τη θεραπεία και να βελτιστοποιηθεί το αποτέλεσμα της.

 

Skin Boosters / υψηλής συγκέντρωσης υαλουρονικό οξύ

Προσωπικά είναι μια από τις αγαπημένες μου θεραπείες που δεν παραλείπω να επαναλαμβάνω συχνά μέσα στο στο χρόνο. Πρόκειται για ένα υλικό στο φάσμα μεταξύ των κλασικών fillers και της απλής μεσοθεραπείας. Τα skin booster τοποθετούνται μέσα στο δέρμα, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση. Το πλεονέκτημα του υλικού αυτού είναι ότι δημιουργεί ένα στηρικτικό πλέγμα μέσα στο δέρμα που πέραν της ενυδάτωσης, προσφέρει στήριξη στους ιστούς και διατήρηση του περιγράμματος. Ταυτόχρονα το υλικό αυτό διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν καινούριο κολλαγόνο ενισχύοντας την ποιότητα του δέρματος. Διάρκεια αποτελέσματος έως και 9 μήνες!

 

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικο + αμινοξέα

Είναι ένα ενέσιμο μίγμα που προσφέρει αναζωογόνηση, ανανέωση και φρεσκάδα σε σημεία της επιδερμίδας όπου υπάρχουν έντονα σημάδια όπως ουλές ακμής ή λεπτές ρυτίδες . Εμπεριέχει λυοφιλισμένα Αμινοξέα Γλυσίνη, L-Προλίνη, L – Λευκίνη, L-Λυσίνη, τα οποία ενεργοποιουν τους ινοβλάστες να εκκρίνουν κολλαγόνο αναπλάθοντας το εύθραυστο και κουρασμένο δέρμα και εξασφαλίζοντας στην επιδερμίδα ελαστικότητα και αναζωογόνηση.

 

Μεσοθεραπεία με χρήση πεπτιδίων

Είναι η νέα ενέσιμη θεραπεία, η οποία προάγει τη φυσική αναγέννηση του δερματικού ιστού (Dermal Biogenesis) με τη δημιουργία νέας εξωκυττάριας μήτρας (ECM) . Αυτό πραγματοποιείται μέσω της τόνωσης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία αποτελούν τα κύρια δομικά στοιχεία της. Είναι ένα μείγμα από Υαλουρονικό Οξύ και συνδυασμό 6 Αμινοξέων (πρόδρομοι κολλαγόνου και ελαστίνης).

Η εξαιρετικά ισορροπημένη σύνθεσή του είναι αυτή που καθιστά τη συγκεκριμένη φόρμουλα μοναδική, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Είναι μια ενέσιμη θεραπεία που προάγει τα νεανικά, φυσικά χαρακτηριστικά του δέρματος, βελτιώνοντας την απώλεια όγκου του προσώπου, μειώνοντας τις ρυτίδες και ενυδατώνοντας το δέρμα.

Εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και μετά από 6 μήνες.

Είναι Medical Device Κατηγορίας ΙΙΙ, που εφαρμόζεται με έγχυση με βελόνα ή/και χρήση κάνουλας σε πρόσωπο, σώμα, ουλές και ραγάδες.

 

Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma)

Πρόκειται για την απόλυτη θεραπεία αντιγήρανσης . Γίνεται αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος διαδικασία ανάλογη αυτής που πραγματοποιείται προκειμένου να κάνουμε εξετάσεις αίματος. Το δείγμα στη συνέχεια επεξεργάζεται, φυγοκεντρείται και συλλέγονται τα συμπυκνωμένα αιμοπετάλια (PRP). Με μια πολύ λεπτή βελόνα διοχετεύουμε το υλικό σε ολόκληρο το πρόσωπο ακόμη και στην περιοχή των ματιών, τις περιστοματικές ρυτίδες, τον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια. Οί ιστοί αναγεννόνται και βελτιώνεται η όψη του δέρματος αφού λεπτές ρυτίδες και άλλες ατέλειες του προσώπου μειώνονται σημαντικά. Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα της μεθόδου στις ουλές ακμής. Η «βιολογική» αυτή θεραπεία έχει τη μοναδική ικανότητα να αναγεννά τους ιστούς στους οποίους εφαρμόζεται και αυτή είναι μια εμπειρία που μας έρχεται από τις μονάδες εγκαυμάτων όπου και πρωτοχρησιμοποιήθηκε. 

Έτσι είναι μια εκπληκτική λύση για τις περισσότερες απο τις παθήσεις του τριχωτού και των μαλλιών αφου προάγει την πύκνωση των μαλλιών και τη βελτίωση της εμφάνισης του τριχωτού. Συνδυάζεται ιδανικά με microneedling, fractional lasers, RF για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα.

 

Τι πρέπει να προσέξεις μετά τη μεσοθεραπεία;

 

 1. Το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό πριν και μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας, οπότε απαγορεύεται η εφαρμογή δερμοκαλλυντικών και έντονου make up για τις επόμενες ώρες. 
 2. Συστήνεται η αποφυγή χρήσης σάουνα καθώς και η έντονη σωματική άσκηση για τις επόμενες ώρες. 
 3. Προς αποφυγή δυσχρωμιών συστήνεται η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για τις επόμενες ημέρες και η χρήση αντηλιακού με ισχυρό δείκτη προστασίας (συνήθως προτείνω κρέμες με SPF50+). 
 4. Τέλος ο περιορισμός του καπνίσματος συμβάλλει στη σωστή επούλωση και τη συντήρηση του αισθητικού αποτελέσματος. 

 

Πόσο διαρκεί η εφαρμογή και κάθε πότε πρέπει να κάνει κάποιος μεσοθεραπεία; 

 

Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Αμέσως μετά στην περιοχή του προσώπου μπορεί να υπάρχει μέτρια ερυθρότητα η οποία υποχωρεί όμως άμεσα. Μπορείτε άμεσα να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές του αφού με ένα ελαφρύ μακιγιάζ δεν φαίνεται απολύτως τίποτα. 

Όσο για την επαναληψιμότητα της θεραπείας, ανάλογα με την περίσταση μπορούν να γίνουν 4 με 5 εφαρμογές με μεσοδιάστημα 1 ή 2 εβδομάδων. Για την καλύτερη συντήρηση του αποτελέσματος συστήνεται μία επανάληψη κάθε 3 ή 6 μήνες.

Πάντα για τα καλύτερα αποτελέσματα συνιστώ τον συνδυασμό της μεσοθεραπείας προσώπου μαζί με θεραπείες όπως το fractional laser, το microneedling, το RF, η βοτουλινική τοξίνη – botox, το υαλουρονικό οξύ, τα νήματα προσώπου, και το χημικό peeling για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα.

 

Υπάρχουν παρενέργειες;

Σπάνια η μεσοθεραπεία θα οδηγήσει στην εμφάνιση κάποιας παρενέργειας αλλά στην περίπτωση που υπάρξει, είναι συνήθως αναστρέψιμες. Μπορεί να παρατηρηθούν εκχυμώσεις και μικροαιμορραγίες, δυσχρωμίες, κνησμός, ερύθημα και οίδημα στα σημεία των νυγμών. Πολύ σπάνια έχει αναφερθεί αλλεργική αντίδραση στα συστατικά του μίγματος, εμφάνιση φλεγμονής, κοκκιωμάτων και ουλών. Είναι σημαντικό για μένα να εκτιμάται κλινικά ο ασθενής πριν από κάθε θεραπεία και σε άτομα με υποτροπιάζοντα επεισόδια ερπητικής λοίμωξης να χορηγείται αντιική θεραπεία πριν την εφαρμογή.

 

Βιβλιογραφία

 1. Hersant B, SidAhmed-Mezi M, Niddam J, et al. Efficacy of autologous platelet-rich plasma combined with hyaluronic acid on skin facial rejuvenation: A prospective study. J Am Acad Dermatol. 2017;77(3):584–586. doi:10.1016/j.jaad.2017.05.022
 2. Lee JC, Daniels MA, Roth MZ. Mesotherapy, Microneedling, and Chemical Peels. Clin Plast Surg. 2016;43(3):583–595. doi:10.1016/j.cps.2016.03.004
 3. Herreros FO, Moraes AM, Velho PE. Mesotherapy: a bibliographical review. An Bras Dermatol. 2011;86(1):96–101. doi:10.1590/s0365-05962011000100013