Κρυολιπόλυση

Δώσε οριστικό τέλος στο τοπικό πάχος!

Κρυολιπόλυση

Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση (γνωστή και ως «λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι») αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους μη επεμβατικής ελάττωσης του λίπους από συγκεκριμένα σημεία του σώματος μέσω ενός εξειδικευμένου μηχανήματος στο ιατρείο, χωρίς την ανάγκη λιποαναρρόφησης.

Είναι μια αμφιλεγόμενη θεραπεία που μπορεί να δώσει πραγματικά ικανοποιητικά αποτελέσματα αρκεί να γίνεται σωστή επιλογή περιστατικού. Η αποτελεσματικότητα της βασίζεται στο γεγονός ότι τα διάφορα είδη κυττάρων του δέρματος ανταποκρίνονται διαφορετικά στις χαμηλές θερμοκρασίες. 

Είναι θεραπεία εύκολη, γρήγορη, αναίμακτη και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητες του.

Αντενδείκνυται σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή νοσημάτων σχετιζόμενων με το κρύο οπως σύνδρομο Raynaud, κρυοσφαιριναιμίες και κάποια αυτοάνοσα νοσήματα δέρματος.

Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης

 

Αρχικά, γίνεται λήψη αναλυτικού ιστορικού από την ιατρική μας ομάδα πριν από κάθε εφαρμογή.

Προσωπικά μελετώ τον κάθε επισκέπτη με προσοχή για να καταλήξω ποια από τις διαθέσιμες μεθόδους λιπογλυπτικής που παρέχουμε στο ιατρειο είναι η πιο κατάλληλη για αυτόν.

Αφού κριθεί πως η κρυολιπόλυση είναι η κατάλληλη θεραπεία για τον επισκέπτη, εφαρμόζουμε στην πάσχουσα περιοχή μια ειδική κεφαλή η οποία αναρροφά την προβληματική ζώνη ώστε να την εκθέσει σε θερμοκρασία έως -9 βαθμών κελσίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έως 1 ώρα, αναλόγως του προβλήματος και του σημείου. Τα λιποκύτταρα κρυσταλοποιούνται, αποδομούνται και αποβάλλονται μέσω των φυσιολογικών μηχανισμών του οργανισμού χωρίς να τους προκαλούν καμία επιβάρυνση. Η διαδικασία αυτή εξελίσσεται το επόμενο διάστημα με το τελικό αποτέλεσμα να γίνεται ορατό σε 60-90 ημέρες.

 

Αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης

Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης τελειοποιούνται και γίνονται άμεσα ορατά σε 60-90 ημέρες καθώς το υγροποιημένο λίπος αποβάλλεται φυσικά από τον οργανισμό μας. Μερικά από τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι τα εξής: 

 • Μείωση του τοπικού λίπους στην περιοχή εφαρμογής (όπως, κοιλιά, ψωμάκια, χέρια, γλουτοί κτλ)
 • Βελτίωση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας και αύξηση του μεταβολισμού
 • Βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας

Συνήθως συνιστώ μασάζ στην περιοχή (μηχανικό Vacuum ή μη) καθώς και κατανάλωση άφθονου νερού προκειμένου να διευκολυνθεί η αποβολή των λιποκυττάρων. Η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε τρόφιμα που ενυδατώνουν το δέρμα, ενισχύουν το κολλαγόνο και αποτρέπουν την αποθήκευση του λίπους, αποτελούν πάντα τον πιο ισχυρό μας σύμμαχο στη διατήρηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας.

 

Πλεονεκτήματα

 • Η θεραπεία είναι μη επεμβατική, δεν χρειάζεται τομές και δεν απαιτεί αναισθησία (ανώδυνη και αναίμακτη).
 • Είναι ασφαλής και άμεση. Θεωρείται lunch break θεραπεία καθώς ο επισκέπτης μπορεί να επιστρέψει άμεσα μετά την εφαρμογή της θεραπείας στις καθημερινές του δραστηριότητες.
 • Τα αποτελέσματα της διαδικασίας αρχίζουν να γίνονται ορατά σταδιακά μετά την πρώτη συνεδρία αλλά η μεγάλη διαφορά παρατηρείται μετά από 60-90 ημέρες (2-3 μήνες) και το αποτέλεσμα θεωρείται μόνιμο
 • Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας
 • Επιτυγχάνει ομοιόμορφο αποτέλεσμα και φτάνει σε περιοχές που άλλες μέθοδοι δεν μπορούν να φτάσουν

Φωτογραφίες πριν και μετά την θεραπεία

Κρυολιπόλυση κατά του τοπικού πάχους!

Πόσες συνεδρίες χρειάζεται η κρυολιπόλυση για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος; 

Σε κάθε υπό-θεραπεία περιοχή χρειάζονται έως 4 συνεδρίες, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι θεραπείες θα πρέπει να γίνονται με μεσοδιάστημα 23 ημερών.

 

Παρενέργειες

Δεν έχει σοβαρές παρενέργειες παρά μόνο κάποιο πιθανό μώλωπα λόγω της αναρρόφησης του δέρματος στη συσκευή και ίσως κάποια μικρή παροδική μείωση της αισθητικότητας στην περιοχή.

Η Κρυολιπόλυση θεωρείται μια κλασσική θεραπεία που φέρνει το επιθυμιτό αποτέλεσμα Στο ιατρείο συνιστώ την νέα γενιά της, το Smartlipo (νέα γενιά λιποαναρρόφησης με λέιζερ) για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους και την επίτευξη ανώτερων αισθητικών αποτελεσμάτων. Τέλος, η συγκεκριμένες θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν άριστα με το Cavitation – RF και τα Νήματα Σώματος PDO.

 

Βιβλιογραφία

 1. Manstein D, Laubach H, Watanabe K, Farinelli W, Zurakowski D, Anderson RR. Selective cryolysis: A novel method of non-invasive fat removal. Lasers Surg Med. 2008;40:595–604.
 2. https://www.doctoranytime.gr/p/kruolipolusi
 3. Dierickx CC, Mazer JM, Sand M, Koenig S, Arigon V. Safety, tolerance, and patient satisfaction with noninvasive cryolipolysis.Dermatol Surg. 2013;39:1209–1216.