Ακμή

Η ακμή είναι μια κατάσταση που μπορεί να απασχολήσει τον καθένα μας απο τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή.

#Αcne

Θεραπεία ενεργού ακμής

H ακμή είναι μια κατάσταση που μπορεί να απασχολήσει τον καθένα μας απο τη βρεφική ηλικία  μέχρι και την ενήλικη ζωή. Διαχωρίζεται σε ήπια, μέτρια και σοβαρή ανάλογα με την ένταση της .Όπως όμως  και να εκδηλώνεται , κατανοώ μιλώντας με τους ασθενείς  μου μικρούς και μεγάλους  ότι επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.  Γι’ αυτό με ενδιαφέρει να τους παρέχω την πιο αποτελεσματική θεραπεία ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα  να απαλλαχτούν από την ανεπιθύμητη ακμή.

Οι θεραπείες που συστήνω εναρμονίζεται με τα Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές κατευθυντήριες οδηγίες και εξατομικεύονται αναλόγως του ιστορικού και τις ιδιατερότητες του κάθε ασθενή.

Στο ιατρείο μας παρέχονται όλες οι διαθέσιμες παγκοσμίως θεραπείες για την ακμή . Συστήνεται κάποια τοπική ή από του στόματος αγωγή στον ασθενή και αναλόγως συνδυάζεται με:

 

Θεραπεία ενεργού ακμής: η ακμή είναι μια κατάσταση που μπορεί να απασχολήσει τον καθένα μας απο τη βρεφική ηλικία  μέχρι και την ενήλικη ζωή. Διαχωρίζεται σε ήπια, μέτρια και σοβαρή ανάλογα με την ένταση της .Όπως όμως  και να εκδηλώνεται , κατανοώ μιλώντας με τους ασθενείς  μου μικρούς και μεγάλους  ότι επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.  Γιαυτό με ενδιαφέρει να τους παρέχω την πιο αποτελεσματική θεραπεία ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα  να απαλλαχτούν από την ανεπιθύμητη ακμή.

Οι θεραπείες που συστήνω εναρμονίζεται με τα Ευρωπαικές και Αμερικανικές κατευθυντήριες οδηγίες και εξατομικεύονται αναλόγως του ιστορικού και τις ιδιατερότητες του κάθε ασθενή.

Στο ιατρείο μας παρέχονται όλες οι διαθέσιμες παγκοσμίως θεραπείες για την ακμή . Συστήνεται κάποια τοπική ή από του στόματος αγωγή στον ασθενή και αναλόγως συνδυάζεται με:

Peeling ειδικά για ενεργό ακμή: εφαρμόζονται σε διαστήματα 15-30 ημερών ουσίες οπως το σαλικυλικό οξυ, μανδελικό οξύ, πυρουβικό, διάλυμα Jessner, γλυκολοκό οξύ κ.α. με σκοπό τον περιορισμό της φλεγμονής , τη μείωση της σμηγματόρριας και την επιτάχυνση υποχώρησης των φλεγμονωδών βλαβών. Είναι ειδικά για την ακμή peeling που υποβοηθούν τις κλασικές θεραπείες , επιταχύνοντας τα αποτελέσματα τους.

 

BBL Sciton Device:  Είναι μια FDA approved συσκευή η οποία ,με ειδικά  φίλτρα που προσαρμόζουν το εκπεμπόμενο  μήκος κύματος, συμβάλει σημαντικά στη θεραπεία της ακμής. Η πρώτη φάση της θεραπείας  στοχεύει στην καταπολέμηση του  p-acnes  του βακτηριδίου που συμμετέχει στη δημιουργία της ακμής . Η δεύτερη φάση  μειώνει την ερυθρότητα του προσώπου και στοχεύει στις βαθύτερες βλάβες. Είναι ιδανική θεραπεία για ασθενείς που δεν μπορούν ή δε θέλουν να λάβουν φαρμακευτική αγωγή αλλά αναζητούν μια λύση για την ακμή τους.

Φωτοθεραπεία /Omnilux Lamb: καταπολεμά  τη φλεγμονή στην ακμή που οφείλεται στο γνωστό P. Acnes. Τα βακτηρίδια αυτά παράγουν ουσίες που λέγονται πορφυρίνες και είναι ευαίσθητες σε ορισμένα μήκη κύματος. Η φωτοθεραπεία διεγείρει αυτές τις ουσίες και εξουδετερώνει τα βακτηρίδια που προκαλούν τον ερεθισμό στην ακμή. Επίσης μειώνειται η ερυθρότητα του δέρματος και περιορίζονται σημαντικά τα σπυράκια.

Εξειδικευμένος ιατρικός καθαρισμός,  με τη χρήση υπερήχων U/S: αφού προηγηθεί η προετοιμασία του δέρματος και γίνουν οι απαραίτητες διανοίξεις για την απομάκρυνση του σμήγματος και των φαγεσώρων ,ακολουθεί η εφαρμογή των υπερήχων . Μια νέας γενιάς συσκευή έρχεται σε επαφή με το δέρμα και απομακρύνει όλους τους εναπομείναντες ρύπους. Το δέρμα παρά τον ήπιο ερεθισμό φαίνεται άμεσα  πιο καθαρό και λαμπερό.

Θεραπεία ουλών ακμής

Οι αντιαισθητικές ουλές είναι το αποτέλεσμα που η μέτρια ή σοβαρή ακμή  αφήνει στο πέρασμα της  γι ᾽αυτό και η θεραπεία της ενεργού ακμής θα πρέπει να είναι άμεση και έγκαιρη.

Υπάρχουν τρία είδη ουλών:

-Ice pick (μικρές αλλά στενές)

-Βoxcar (κυπελλοειδείς)

-Rolling ουλές ( συνεχόμενες, κυματοειδείς)

Υπάρχουν και οι υπερτοφικές ουλές οι οποίες είναι πιο σπάνιες και συνήθως ακολουθούν πολύ σοβαρές περιπτώσεις ακμής.

Ανάλογα με το είδος των ουλών και την ποιότητα του δέρματος επιλέγουμε την κατάλληλη για τον κάθε ασθενή θεραπεία.

Fractional Laser: Βασίζεται στην τεχνολογία της κλασματικής φωτοθερμόλυσης, δηλαδή η δέσμη του λέιζερ στην πορεία της να συναντήσει το δέρμα διαχωρίζεται και προκαλεί ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς.

Με τον τρόπο αυτό κινητοποιεί μια διαδικασία όπου οι φυσικοί μηχανισμοί  του δέρματος ενεργοποιούνται για να αποκαταστήσουν την τεχνιτή αυτή βλάβη. Έτσι παράγεται καινούριο δέρμα το οποίο είναι πιο υγιές και σφριγηλό. Επειδή όμως το νέο αυτό δέρμα εναποτίθεται σε περιοχή που υπάρχουν ήδη ουλές, αυτές ρηχαίνουν μεν, βελτιώνονται, αλλά η θεραπεία μπορεί να χρειαστεί επανάληψη έως ότου πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο ασθενής προσέρχεται στο ιατρείο μια ώρα πριν τη θεραπεία , τοποθετείται αναισθητική κρέμα και περιμένει σε private cabin  χαζεύοντας στην τηλεόραση , ακούγοντας ευχάριστη μουσική και απολαμβάνοντας ένα  χαλαρωτικό ρόφημα. Μετά την εφαρμογή το πρόσωπο είναι αρκετά ερεθισμένο ,ανάλογα με την ένταση της εφαρμογής  που επιλέγουμε, από ήπια ερυθρό έως έντονα κόκκινο.

Ανάλογα πάλι με την ένταση της θεραπείας που ρυθμίζεται αντίστοιχα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή θα χρειαστούν από 2-15 ημέρες για την πλήρη αποκατάσταση του δέρματος. Το αποτέλεσμα όμως μας αποζημειώνει πάντα. Πέραν από τις ουλές ακμής η παραπάνω διαδικασία αποτελεί και μια εξαιρετική θεραπεία αντιγήρανσης!

Peeling: Εχω αφιερώσει στα Peeling πολὐ χρόνο από την εκπαίδευση αλλά και την ιατρική μου πράξη γιατί θεωρώ ότι τα αποτελέσματά τους δύσκολα θα τα πετύχει κάποια άλλη θεραπεία. Είναι από τις πιό παλιές αισθητικές θεραπείες  (1550 π.Χ) και η μόνη που δε θα αντικατασταθεί ποτέ. Το peeling είναι μια διαδικασία κατά την οποία δημιουργείται ένας ελεγχόμενος τραυματισμός στο δἐρμα , με τη βοήθεια ενός χημικού διαλύματος.

‘Ετσι επάγονται οι μηχανισμοί επούλωσης με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής και του χρώματος του δέρματος , μείωση των επιφανειακών ρυτίδων και καταστροφή των πρώιμων επιδερμιδικών ακτινικών βλαβών. Χρησιμοποιούμε ουσίες όπως το σαλικυλικό οξύ, το τριχλωροξικό οξύ TCA διαφόρων συγκεντρώσεων, η φαινόλη  και πλήθος άλλων παραγόντων ή συνδυασμούς αυτών.

Αφού γίνει η  κατάλληλη προετοιμασία με τοπική αγωγή που σας έχω δώσει στην πρώτη  επίσκεψη, εφαρμόζεται ο απολεπιστικός παράγοντας με βαμβακοφόρο στυλεό, γάζα ή πινέλο ο οποίος παραμένει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα συνήθως λίγων λεπτών. Στη συνέχεια εξουδετερώνεται το υλικό και η διαδικασία έχει τελειώσει. Ακολουθεί τοπική περιποίηση.

Η αποκατάσταση του δέρματος θα πάρει από 2-15 ημέρες ανάλογα με το είδος του peeling και το δέρμα θα δείχνει καλύτερο από ποτέ . Η επίδραση της χημικής απολέπισης στην ποιότητα του δέρματος είναι μοναδική σας διαβεβαιώνω. Θα το διαπιστώσετε προσωπικά ….

Υποσκαφή & υαλουρονικό οξύ/ Subsizion & HA: με την τεχνική αυτή αποκολλούμε τον πυθμένα της κάθε ουλής ελευθερώνοντας το υπερκείμενο δέρμα και στη συνέχεια με τη χρήση υαλουρονικού οξέος τις “γεμίζουμε” με υαλουρονικό οξύ αποκαθιστώντας έτσι το χαμένο όγκο. Είναι μια εφαρμογή με εξαιρετικά αποτελέσματα.

MENU

Search
Close