Μεσοθεραπεία

Είναι η τεχνική με την οποία τοποθετούμε ένα υλικό μέσα στο δέρμα.

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Είναι η τεχνική με την οποία τοποθετούμε ένα υλικό μέσα στο δέρμα. Με τον όρο αυτό περιγράφονται ένα πλήθος θεραπειών τόσο προσώπου όσο και σώματος. Σε ότι αφορά τις θεραπείες του προσώπου η μεσοθεραπεία είναι ένας καλός και αποτελεσματικός τρόπος να βελτιώσουμε την υφή του προσώπου και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Η πάροδος των ετών , το βεβαρημένο περιβάλλον, η μόλυνση των πόλεων ,το οξειδωτικό στρες με τη δημιουργία ελεύθερων ριζων είναι παράγοντες που προωθούν τη γήρανση του δέρματος. Χάνεται η ικανότητα να συγκρατεί νερό, αποδομείται το φυσικό υαλουρονικό του οργανισμού, με αποτέλεσμα μια θαμπή και κουρασμένη όψη.

Ο όρος μεσοθεραπεία περιγράφει ένα σύνολο θεραπειών τις πιο αξιόλογες από τις οποίες εφαρμόζω στο ιατρείο μου και είναι οι ακόλουθες :

Μεσοθεραπεία με χαμηλής πυκνότητας υαλουρονικό : απευθύνεται σε πρόσωπα χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες κυρίως νεανικά ή πρόσωπα που κάνουν συχνά θεραπείες και έτσι είναι αρκετά ενυδατωμένα.
Αφού προηγηθεί επάλλειψη αναισθητικής κρέμας για κάποια ώρα , ακολουθεί η εφαρμογή του υλικού της μεσοθεραπείας με μια λεπτή βελόνα σε ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό. Ακολούθως συνηθίζουμε να τοποθετούμε μια μάσκα υαλουρονικόυ οξέος για να βοηθήσουμε να υποχωρήσει ο όποιος ερεθισμός μετά τη θεραπεία και να βελτιστοποιηθεί το αποτέλεσμα της.

Skin Boosters / υψηλής συγκέντρωσης υαλουρονικό οξύ : προσωπικά είνα μια από τις αγαπημένες μου θεραπείες που δεν παραλείπω να επαναλαμβάνω συχνά μέσα στο στο χρόνο . Πρόκειται για ένα υλικό στο φάσμα μεταξύ των κλασικών fillers και της απλής μεσοθεραπείας . Τοποθετείται μέσα στο δέρμα, προσφέροντας βαθειά ενυδάτωση. Το πλεονέκτημα του υλικού αυτού είναι οτι δημιουργεί ένα στηρικτικό πλέγμα μέσα στο δέρμα που πέραν της ενυδάτωσης, προσφέρει στήριξη στους ιστούς και διατήρηση του περιγράμματος. Ταυτόχρονα το υλικό αυτό διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν καινούριο κολλαγόνο ενισχύοντας την ποιότητα του δέρματος. Διάρκεια αποτελέσματος έως και 9 μήνες!!!

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικο +αμινοξέα : είναι ένα ενέσιμο μίγμα που προσφέρει αναζωογόνηση, ανανέωση και φρεσκάδα σε σημεία της επιδερμίδας όπου υπάρχουν έντονα σημάδια όπως ουλές ακμής ή λεπτές ρυτίδες . Εμπεριέχει λυοφιλισμένα Αμινοξέα Γλυσίνη, L-Προλίνη, L – Λευκίνη, L-Λυσίνη, τα οποία ενεργοποιούν τους ινοβλάστες να εκκρίνουν κολλαγόνο αναπλάθοντας το εύθραυστο και κουρασμένο δέρμα και εξασφαλίζοντας στην επιδερμίδα ελαστικότητα και αναζωογόνηση.

Μεσοθεραπεία με χρήση πεπτιδίων : είναι η νέα ενέσιμη θεραπεία, η οποία προάγει τη φυσική αναγέννηση του δερματικού ιστού (Dermal Biogenesis) με τη δημιουργία νέας εξωκυττάριας μήτρας (ECM) . Αυτό πραγματοποιείται μέσω της τόνωσης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία αποτελούν τα κύρια δομικά στοιχεία της. Είναι ένα μίγμα από Yαλουρονικό Oξύ και συνδυασμό 6 Aμινοξέων (πρόδρομοι κολλαγόνου και ελαστίνης).
Η εξαιρετικά ισορροπημένη σύνθεσή του είναι αυτή που καθιστά τη συγκεκριμένη φόρμουλα μοναδική, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και νέας ελαστίνης. Είναι μια ενέσιμη θεραπεία που προάγει τα νεανικά, φυσικά χαρακτηριστικά του δέρματος, βελτιώνοντας την απώλεια όγκου του προσώπου, μειώνοντας τις ρυτίδες και ενυδατώνοντας το δέρμα.
Εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και μετά από 6 μήνες.
Είναι Medical Device Κατηγορίας ΙΙΙ, που εφαρμόζεται με έγχυση με βελόνα ή/και χρήση κάνουλας σε πρόσωπο, σώμα, ουλές και ραγάδες.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) : Πρόκειται για την απόλυτη θεραπεία αντιγήρανσης . Γίνεται αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος διαδικασία ανάλογη αυτής που πραγματοποιείται προκειμένου να κάνουμε εξετάσεις αίματος. Το δείγμα στη συνέχεια επεξεργάζεται, φυγοκεντρείται και συλλέγονται τα συμπυκνωμένα αιμοπετάλια (PRP). Με μια πολύ λεπτή βελόνα διοχετεύουμε το υλικό σε ολόκληρο το πρόσωπο ακόμη και στην περιοχή των ματιών,τις περιστοματικές ρυτίδες, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια. Οί ιστοί αναγεννόνται και βελτιώνεται η όψη του δέρματος αφού λεπτές ρυτίδες και άλλες ατέλειες του προσώπου μειώνονται σημαντικά. Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα της μεθόδου στις ουλές ακμής. Η « βιολογική» αυτή θεραπεία έχει τη μοναδική ικανότητα να αναγεννά τους ιστούς στους οποίους εφαρμόζεται και αυτή είναι μια εμπειρία που μας έρχεται από τις μονάδες εγκαυμάτων όπου και πρωτοχρησιμοποιήθηκε.

Έτσι είναι μια εκπληκτική λύση για τις περισσότερες απο τις παθήσεις του τριχωτού και των μαλλιών αφου προάγει την πύκνωση των μαλλιών και τη βελτίωση της εμφάνισης του τριχωτού. Συνδυάζεται ιδανικά με microneedling, fractional lasers, RF για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα.