Κρυολιπόλυση

Είναι μια αμφιλεγόμενη θεραπεία που μπορεί να δώσει πραγματικά ικανοποιητικά αποτελέσματα αρκεί να γίνεται σωστή επιλογή περιστατικού.

Κρυολιπόλυση

Κρυολιπόλυση

Είναι μια αμφιλεγόμενη θεραπεία που μπορεί να δώσει πραγματικά ικανοποιητικά αποτελέσματα αρκεί να γίνεται σωστή επιλογή περιστατικού. Η αποτελεσματικότητα της βασίζεται στο γεγονός οτι τα διάφορα είδη κυττάρων του δέρματος ανταποκρίνονται διαφορετικά στις χαμηλές θερμοκρασίες. Στην πάσχουσα περιοχή εφαρμόζεται μια ειδική κεφαλή η οποία αναρροφά την προβληματική ζώνη ώστε να την εκθέσει σε θερμοκρασία έως -9 βαθμών κελσίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έως 1 ώρα , ανάλογως του προβλήματος και του σημείου. Τα λιποκύτταρα κρυσταλοποιούνται , αποδομούνται και αποβάλλονται μέσω των φυσιολογικών μηχανισμών του οργανισμού χωρίς να τους προκαλούν καμία επιβάρυνση. Η διαδικασία αυτή εξελίσσεται το επόμενο διάστημα με το τελικό αποτέλεσμα ορατό σε 60-90 ημέρες.

Είναι θεραπεία εύκολη ,γρήγορη, αναίμακτη και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητες του.
Δεν έχει σοβαρές παρενέργειες παραμόνο κάποιο πιθανό μώλωπα λόγω της αναρρόφησης του δέρματος στη συσκευή και ίσως κάποια μικρή παροδική μείωση της αισθητικότητας στην περιοχή.

Αντενδείκνεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή νοσημάτων σχετιζόμενων με το κρύο οπως σύνδρομο Raynaud, κρυοσφαιριναιμίες και κάποια αυτοάνοσα νοσήματα δέρματος.

Γίνεται λήψη αναλυτικού ιστορικού από την ιατρική μας ομάδα πριν από κάθε εφαρμογή.

Προσωπικά μελετώ τον κάθε ασθενή με προσοχή για να καταλήξω ποια από τις διαθέσιμες μεθόδους λιπογλυπτικής που παρέχουμε στο ιατρειο είναι η πιο κατάλληλη για αυτόν .

Σχετικα: smartlipo, cavitation