Δερματολόγοι και Αισθητικοί: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις διαφορές τους  

Οι Δερματολόγοι και οι Αισθητικοί ασκούν δύο ειδικότητες αρκετά κοντινές και ταυτόχρονα άκρως διαφορετικές. Και οι δύο ασχολούνται με τον κόσμο της ομορφιάς, ωστόσο οι παροχές που μπορεί να προσφέρει κάθε ειδικότητα διαφέρει αρκετά.  

Στο μυαλό πολλών ασθενών, οι δύο αυτές ειδικότητες δεν ταυτίζονται, αλλά μερικές φορές τυγχάνει να συγχέονται, μη μπορώντας να θέσουν ξεκάθαρα τις διαφορές ή τις ομοιότητες των δύο αυτών ειδικοτήτων.  

Οι διαφορές των Δερματολόγων και των Αισθητικών 

Η κυριότερη και βασικότερη διαφορά αυτών των δύο ειδικοτήτων είναι ότι οι Δερματολόγοι είναι γιατροί, ενώ οι Αισθητικοί, όχι, και δεν απαιτείται να είναι. 

Η κύρια αρμοδιότητα των Αισθητικών είναι να παρέχουν αισθητικές θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί για να περιποιούνται το δέρμα, αλλά χωρίς να χρειάζονται γνώσεις ιατρικής, για να τις φέρουν εις πέρας. Τέτοιες θεραπείες μπορεί να είναι το μασάζ προσώπου, το οποίο αυξάνει τη ροή του αίματος και έχει μια προσωρινή αναζωογονητική επίδραση στην επιδερμίδα μας, καθώς και τα ελαφριά peelings. 

Ενώ, οι Δερματολόγοι μπορούν να φέρουν εις πέρας ένα ευρύ φάσμα θεραπειών και όχι μόνο, οι οποίες μπορεί να μη χρειάζονται ή και να χρειάζονται ιατρική γνώση και εξειδίκευση.  

Παλαιότερα οι Αισθητικοί αφιέρωναν πολύ περισσότερο χρόνο σε έναν μεμονωμένο πελάτη, από ότι οι Δερματολόγοι και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους. Αυτό σήμερα αλλάζει. Οι Δερματολόγοι μπορούν να αφιερώσουν πια, τον ίδιο χρόνο με τους Αισθητικούς στους πελάτες τους, παρέχοντας περισσότερη κατάρτιση και εξειδίκευση.  

Δερματολόγοι και Αισθητικοί: Μπορούν να συνεργαστούν; 

Η απάντηση είναι φυσικά θετική. Οι Δερματολόγοι και οι Αισθητικοί μπορούν να συνεργαστούν και γενικότερα να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο. Ο σεβασμός, η αλληλοβοήθεια και η εκτίμηση είναι κύρια χαρακτηριστικά που ευνοούν την καλή συνεργασία και δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες.  

Η μία ειδικότητα μπορεί να πάρει στοιχεία και γνώσεις από την άλλη και η κάθε μία να ασχοληθεί με τα περιστατικά που είναι πιο κοντά στην εξειδίκευσή και στις γνώσεις της. Εξάλλου, και τα δύο επαγγέλματα σχετίζονται με την ομορφιά και προσφέρουν διαφορετικά στοιχεία στους ασθενείς τους.  

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε για το τι είμαστε ικανοί και να ξέρουμε τα όριά μας και αυτό έρχεται με την εμπειρία και ισχύει τόσο για τους Δερματολόγους, όσο και τους Αισθητικούς. Για αυτό το λόγο, δεν πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας επειδή προσφέρουμε διαφορετικά πράγματα στους ανθρώπους. Θα πρέπει να συνεργάζονται, και όχι να είναι ο ένας απέναντι στον άλλον. 

Τι κοινή λύση μπορεί να δοθεί για την μείωση των δερματικών προβλημάτων; 

Πολλά δερματικά προβλήματα οφείλονται στο άγχος και στο στρες. Εάν ο ασθενής προβεί σε κάποια δραστηριότητα, η οποία μειώνει αυτούς τους δύο παράγοντες, τότε είναι πιθανό να μειώσει και τα δερματικά του προβλήματα. Έτσι, η γιόγκα, οι πιλάτες και γενικότερα, οι δραστηριότητες που ευνοούν το ευ ζην, θα έπρεπε να προωθούνται τόσο από τους Δερματολόγους, όσο και από τους Αισθητικούς. Καθώς, έτσι θα βελτιωθεί το δέρμα των ασθενών και θα ξεπεραστούν προβλήματα, που ενδεχομένως να επέμεναν.   

Πολλές φορές για να πετύχει μια θεραπεία χρειάζεται και την απαραίτητη προσπάθεια και συνεισφορά από τον ασθενή. Η συγκεκριμένη προσπάθεια, τις περισσότερες φορές έγκειται στο να κάνει ο ασθενής διατροφής ή κάποιο είδος γυμναστικής και εξάσκησης.  

Κλείστε το ραντεβού σας στο ForBetterSkinClinicRecent Posts

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία