Clean beauty: H νέα skincare τάση του 2022

Clean Beauty: Πώς να υιοθετήσετε μια ρουτίνα περιποίησης με μη τοξικά προϊόντα που πραγματικά λειτουργούν.

Tα συστατικά που εμπεριέχονται στα προϊόντα περιποίησης, αφήνουν το αποτύπωμά τους τόσο στην επιδερμίδα όσο και στο περιβάλλον.

Γι’ αυτό γίνεται λόγος τα τελευταία χρόνια για το Clean Beauty, την τάση που δεν είναι μόδα αλλά στάση ζωής και έχει κινητοποιήσει και ευαισθητοποιήσει πληθώρα ανθρώπων.

Σχεδόν το 50 τοις εκατό των γυναικών είναι ήδη μέλη της Clean Beauty κοινότητας. 

Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε από τα αγαπημένα σας προϊόντα, αλλά να βρείτε μια φυσική και πιο «πράσινη» εκδοχή τους. 

Πώς όμως θα ξεκινήσετε το ταξίδι σας σε μια πιο αγνή ρουτίνα ομορφιάς; Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μάθετε πώς θα ελέγξετε τα προϊόντα που έχετε ήδη στο νεσεσέρ σας.

Clean beauty: H νέα skincare τάση του 2022

Clean beauty | Το σημείο εκκίνησης 

Εάν ένα προϊόν προορίζεται να παραμείνει στο δέρμα σας όλη την ημέρα (όπως μια ενυδατική κρέμα) ή/και καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια (όπως η λοσιόν σώματος), τότε θα πρέπει να επιλέξετε αγνές εναλλακτικές.

Το clean beauty καλύπτει ένα ευρύ φάσμα συστατικών. Δεν είναι όλα απαγορευτικά. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα, που θα ήταν συνετό να αποφεύγονται εντελώς. 

Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωτικά τα συστατικά που μπορείτε να αποφύγετε:

 • PARABENS 
 • FRAGRANCES 
 • ALUMINUM COMPOUNDS
 • ETHOXYLATED AGENTS 
 • FORMALDEHYDE 
 • REFINED PETROLEUM 
 •  HYDROQUINONE 
 • TALC
 •  TRICLOSAN 
 •  SILICA 
 • OXYBENZONE

Τι σημαίνει Clean beauty;

Το clean beauty αφορά τόσο την ασφάλεια του ανθρώπου όσο και του πλανήτη. 

Ένα προϊόν ομορφιάς θα πρέπει να έχει λάβει υπόψη την ανθρώπινη και περιβαλλοντική υγεία, χρησιμοποιώντας ένα μη τοξικό στοιχείο ως βάση και φυτικά συστατικά.

Παράλληλα και η διατροφή συμπεριλαμβάνεται στην όλη διαδικασία. 

Μια «καθαρή» διατροφή δεν περιλαμβάνει επεξεργασμένα τρόφιμα και εστιάζει σε θρεπτικά, φυτικά προϊόντα που παρέχουν όλες τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που απαιτούνται για ένα υγιές ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα.

Oι παρακάτω  ορισμοί αντικατοπτρίζουν όλη την ιδεολογία του clean beauty.

# Τι σημαίνει η λέξη «πράσινο»;

Η λέξη πράσινο αναφέρεται στο ότι ένα προϊόν δεν βλάπτει το περιβάλλον. 

Για παράδειγμα, ένα ασφαλές για τους υφάλους αντηλιακό με βιοδιασπώμενη συσκευασία θα φέρει πράσινη ετικέτα. 

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα φυτοφάρμακα, η βιομηχανία του clean beauty έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί όπου είναι εφικτό οργανικά, φυτικά συστατικά σε προϊόντα.

# Τι σημαίνει η λέξη  «μη τοξικό»;

Όταν ένα προϊόν ομορφιάς χαρακτηρίζεται ως μη τοξικό, πιθανότατα σημαίνει ότι τα συστατικά δεν έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία στα επίπεδα που βρίσκονται μέσα στη φόρμουλα και για την προβλεπόμενη χρήση. 

Clean beauty: H νέα skincare τάση του 2022

# Τι σημαίνει η λέξη  «βιώσιμος»;

Ο όρος «βιώσιμος» συμβαδίζει με το  «πράσινο». Τα συστατικά που εμπεριέχονται στην συσκευασία, η προέλευση των συστατικών αλλά και η ίδια η συσκευασία, δεν είναι επιβλαβή για τον πλανήτη. 

Όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε προϊόν, τα συστατικά περνούν στην αποχέτευση και στο σύστημα νερού, το οποίο, χάρη στα μικροσφαιρίδια και στα συντηρητικά, διαταράσσει και βλάπτει το θαλάσσιο περιβάλλον. 

Ομοίως, πολλά συμβατικά προϊόντα ομορφιάς κατασκευάζονται από βαζελίνη και συσκευάζονται σε πλαστικό και τα δύο δημιουργημένα από τη βιομηχανία πετρελαίου.

Βιώσιμα είναι τα ηθικά και αποδεδειγμένα ασφαλή για το περιβάλλον συστατικά. 

# Τι σημαίνει η λέξη  «vegan»;

Ένα προϊόν ομορφιάς είναι vegan εάν δεν περιέχει ζωικά υποπροϊόντα ή συστατικά που προέρχονται από ζώα. Τα κοινά μη vegan συστατικά που βρίσκονται σε καθαρά προϊόντα ομορφιάς περιλαμβάνουν το κερί μέλισσας, το μέλι, τη λανολίνη και το λίπος

Πολλοί συνδέουν το vegan με το clean, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ένα προϊόν μπορεί να είναι vegan και να περιέχει ακόμα «ανησυχητικά» χημικά συστατικά.

# Τι σημαίνει η λέξη  «cruelty-free»; 

Ο όρος cruelty-free σημαίνει ότι ένα προϊόν ομορφιάς δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα κατά την διαδικασία παραγωγής ή πριν πουληθεί. 

Clean beauty: H νέα skincare τάση του 2022

Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι οποιαδήποτε συστατικά ζωικής προέλευσης, δεν εξήχθησαν σε βάρος της ευημερίας ενός ζώου (όπως για παράδειγμα τα πινέλα μακιγιάζ από φυσική τρίχα).

Μη ξεχνάτε! Φυσικό δεν σημαίνει πάντα καλύτερο για εσάς ή το περιβάλλον.

Πλέον υπάρχουν δεκάδες brands που πρωτοστατούν, με χημικούς που κατασκευάζουν αποτελεσματικά προϊόντα κατασκευασμένα από 100% καθαρά και ασφαλή συστατικά για οποιαδήποτε χρήση.

Γιατί ένα νεανικό, λείο και καθαρό δέρμα είναι αυτό ακριβώς που θα σας προσφέρει το clean beauty.Recent Posts

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία