Argan Oil από το ταξίδι μου στο Μαρόκο!

Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Έχω την τύχη, όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι φυσικά να ταξιδεύω λόγω της δουλειάς μου. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω, έχω δουλέψει πολύ σκληρά και δουλεύω καθημερινά για να παρέχω όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες στους ασθενείς μου. Αυτή η σκληρή δουλειά με έχει σαν αποτέλεσμα σήμερα να συμμετέχω ως ομιλήτρια στα μεγαλύτερα συνέδρια Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής – Αντιγήρανσης του κόσμου. Εκλεκτοί συνάδελφοι από όλο τον κόσμο με καλούν να συμμετέχω σε διεθνή πάνελ ομιλητών, με στόχο να παρουσιάζονται όλα τα νέα δεδομένα της ιατρικής έρευνας και να δίνουμε νέες δυνατότητες στους ασθενείς μας.

Έτσι ταξιδεύω συχνά και αυτό πέραν από το επιστημονικό ενδιαφέρον, μου δίνει τη δυνατότητα, αν και πιεσμένα χρονικά λόγω του συνήθους φορτωμένου προγράμματος μου, να γνωρίζω τον κόσμο.
Όλα τα ταξίδια τα απολαμβάνω πολύ αλλά μερικά έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ένα από αυτά είναι και το ταξίδι μου στο Μαρόκο…

Χρώματα και εικόνες που δε θα συναντήσεις ποτέ στην Ευρώπη, και μια ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή ! Ένας θησαυρός που ανακάλυψα περιπλανώμενη στα γραφικά σουκ του Μαρρακές ήταν το αυθεντικό Argan oil που σίγουρα θα έχετε ακούσει κάτι γι’αυτό! Πρόκειται για ένα πολύτιμο και σπάνιο έλαιο που απαιτεί κόπο και χρόνο για να παραχθεί ακόμα και η παραμικρή ποσότητα. Παράγεται από το ενδημικό δέντρο Argan (Argania Spinosa) το οποίο θα το δείτε σε ξηρές περιοχές που θυμίζουν έρημο. Μην εκπλαγείτε αν βρεθείτε στο Μαρόκο και αντικρύσετε αυτή την εικόνα!

Οι κατσίκες αυτές πρέπει να φάνε τους καρπούς και στη συνέχεια από το κουκούτσι που θα ρίξουν, οι ντόπιες γυναίκες το συλλέγουν για να παράξουν στη συνέχεια το λάδι με ένα ειδικό εργαλείο. Το αυθεντικό argan oil θα το βρείτε μόνο στα Βερβερίνικα Φαρμακεία (καμία σχέση με ότι έχετε στο μυαλό σας ως φαρμακείο) και σε κάποια μαγαζιά που μπορούν να σας πάνε μόνο οι ντόπιοι. Ότι βρίσκετε από εδώ και από εκεί στην τοπική αγορά, πόσο μάλλον στη δική μας και σε πολύ χαμηλη τιμή, είτε περιέχουν σταγόνες είτε δεν είναι καν Αrgan oil (ούτε εγώ το ήξερα!). Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, στην «ιατρική» αλλά εγώ θα σας πω πόσο θαυμάσιο είναι αυτό το λάδι για το δέρμα!

Είναι ένα πολύ πλούσιο λάδι. Το χρησιμοποιώ μετά το ντους σε βρεγμένο δέρμα, αμέσως πριν βγω από το μπάνιο και πριν βάλω το μπουρνούζι μου. Επιμένω με μια μικρή ποσότητα έλαιου στους αγκώνες, στις φτέρνες και στα γόνατα και κοιμάμαι με αυτό.

Υπάρχουν επίσης υπέροχα προϊόντα Argan και για μέσα στο ντους, Αrgan shower oils, Argan body conditioners καθώς και shimmering Αrgan oils για λάμψη!
Ένα θυσαυρό από τέτοια προϊόντα θα βρεις στο αεροδρόμιο, οπότε άσε λίγο χώρο στις βαλίτσες σου!

Κάτι άλλο που κάνω και με έχει βοηθήσει πολύ είναι απαλό μασάζ με το Argan oil στα νύχια των χεριών αλλά και των ποδιών όσο αυτά είναι άβαφα και στη συνέχεια oλοκληρώνω την περιποίηση με μια πλούσια κρέμα χεριών. Ακόμη, στα μαλλιά κάνει θαύματα, θέλει όμως λίγη προσοχή ειδικά αν έχετε λεπτά μαλλιά. Εγώ έχω πολύ χοντρή τρίχα και όσο και να βάλω στις άκρες το πίνουν σαν νερό. Αν έχετε λεπτά μαλλιά ή λιπαρότητα, μπορείτε να το απλώσετε από τη ρίζα ως τις άκρες πριν το λούσιμο ακόμα και από το προηγούμενο βράδυ σαν μάσκα. Αν πάλι τα μαλλιά σας είναι χοντρά και αντέχουν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά το στέγνωμα για να βοηθήσετε τις άκρες μετά το πιστολάκι ή όποια άλλη τεχνική εργασία.

…τα δε μπουκαλάκια στο μπάνιο σας θα σας θυμίζουν πάντα εκείνο το υπέροχο ταξίδι…